Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Γ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΕΑΡΟ ΖΕΥΓΑΡΙ

Η περιγραφή του πίνακα έγινε από τη μαθήτρια του Ε2 Μαρία Κ.


Ο πίνακας του Σταθόπουλου "Νεαρό Ζευγάρι" απεικονίζει έναν νεαρό άντρα και μία νεαρή κοπέλα. 
Ο νεαρός έχει σγουρά μαύρα μαλλιά, καστανά μάτια και μαύρα φρύδια. Φοράει έναν μακρύ χιτώνα που έχει κόκκινα, κίτρινα, πράσινα και μοβ χρώματα. Είναι καβάλα σε ένα άλογο το οποίο έχει καφετί χρώμα, μπλε μάτια και μαύρη χαίτη και είναι γυρισμένος προς τη νεαρή κοπέλα. 
Η νεαρή κοπέλα έχει καστανόξανθα σγουρά μαλλιά και στερεωμένο πάνω τους βρίσκεται ένα ανοξιάτικο καταπράσινο πλεγμένο στεφάνι με λουλούδια. Έχει καστανά μάτια και μαύρα φρύδια. Φοράει ένα κοντομάνικο μακρύ κόκκινο φόρεμα με κίτρινα λουλούδια. Παίζει μια απολλώνεια λύρα και είναι γυρισμένη προς τον νεαρό άντρα. 
Στο βάθος διακρίνεται ο νεφελώδης ουρανός με τα γλαυκά χρώματά του και τα στολίδια του κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος, όπου ο ήλιος σβήνει σιγά σιγά μέσα στη γαλαζοπράσινη θάλασσα που  κυματίζει.
Ο ζωγράφος με το έργο τέχνης του μου δημιούργησε μια ζωντανή εικόνα όπου μπορείς να δεις την αντανάκλαση του φεγγαριού, να μυρίσεις το άρωμα από τα λουλούδια και να ακούσεις τα κύματα και τη λύρα. Όλα αυτά μου προκαλούν το αίσθημα της ευτυχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου